Verksted

Lever bobilen på service?

kan leveres 24/7

Bilen kan leveres 24/7, da vi har eget nøkkelinnkast.

Vi er sertifisert mykkarosseri og gassverksted.

Vår serviceavdeling i Bergen er et godkjent skadeverksted av Statens vegvesen.

Bobil Norge Service

I samarbeid med Bergen Marine har vi en ny serviceavdeling som tar alt av skader og forsikringssaker på din bobil og campingvogn. Teamet består av caravanmekanikere med lang erfaring fra reparasjoner av alle typer skader, både fukt- og andre forsikringsskader.

Vår skadeavdeling er behjelpelig med takst, kostnadsrapport og bestilling av originaldeler rett fra leverandør.

TETTHETSKONTROLL

Tetthetskontroll sikrer at bobilen din er fri for lekkasjer, beskytter mot fuktskader og opprettholder bobilens verdi og komfort.

GASSTEST

Gasstest sikrer at bobilens gassanlegg fungerer trygt og effektivt, forebygger lekkasjer og beskytter både helse og sikkerhet.

MONTERING AV DELER

Montering av deler utføres av våre eksperter for å sikre riktig installasjon og optimal funksjonalitet, slik at bobilen din er alltid i topp stand.

REPARASJONER OG VEDLIKEHOLD

Reparasjoner og vedlikehold utføres av kvalifiserte teknikere for å sikre bobilens pålitelighet, forlenge levetiden og gi deg en trygg reiseopplevelse.

GARANTIARBEID

Garantiarbeid på bobiler fra våre merker sikrer at fabrikasjonsfeil repareres kostnadsfritt og raskt, slik at du kan nyte problemfrie og behagelige reiser med total trygghet.

Husk dette!

På tide med service?

Bestill time

Få bobilen klar for nye eventyr! Bestill service eller en verkstedtime enkelt hos oss, og sikre deg en problemfri tur. Fyll ut skjemaet nedenfor, så tar vi kontakt for å avtale tid!

Litt om bobilen og deg

Ofte stillte spørsmål

Innenfor garantitiden er det viktig å utføre tetthetskontroll årlig. Ved å utføre fuktkontroll årlig sørger du for at garantien opprettholdes. Etter at garantiperioden er over anbefales det å følge opp med jevnlig fuktkontroller. Man ser ofte hvor raskt et soppangrep kan utvikles seg og en årlig kontroll er en rimelig «forsikring» for å unngå omfattende fuktskader.

 Noen bobilmerker har krav om kontroll innenfor +/- 1-2 måneder fra registreringsdato. Siste kontroll MÅ tas før garantien utløper. Husk  derfor å sjekke vilkårene i garantirheftet for når tetthetskontrollen må tas.

En tetthetskontroll av bobil gjennomføres for å sikre at det ikke finnes fuktproblemer i konstruksjonen. Med et spesialapparat som måler gjennom vegger, skøyter, gulv og tak får man nøyaktige verdier for fuktutslag. Dette bidrar til å avdekke potensielle lekkasjer og fuktproblemer i tide.

I tillegg til målingen utføres en grundig visuell inspeksjon av hele bobilen. Ved spesielle tilfeller tas det en grundigere undersøkelse ved hjelp av en «kjerneprøve», der en liten prøve tas ut for videre testing.

For best resultat anbefales det at bobilen er tømt for personlige eiendeler før tetthetskontrollen gjennomføres. Dette gjør prosessen både enklere og mer effektiv. 

En fuktkontroll varierer i pris basert på bobilmerke. Fra 1. januar 2025 vil prisene for tetthetskontroll være følgende:

  • Benimar og Autostar: 1 700,-
  • Malibu: 2 200,-

For å få en nøyaktig pris basert på din bobilmodell og eventuelle tilleggstjenester, kan du kontakte oss via vårt kontaktskjema og oppgi registreringsnummeret. Vi gir deg da en tilpasset pris på fuktkontroll, slik at du kan få en trygg og fuktsikker bobil!

Når du skal gjøre bobilen klar for vinteren, enten du planlegger å bruke den om vinteren eller lagre den til våren, er det flere viktige steg for å sikre at den ikke blir skadet av kulde eller fuktighet. Her er en oversikt over hvordan du kan vinterklargjøre bobilen:

Tømming av vannsystemet

Tøm ferskvannstanken helt. Vann som fryser i systemet kan føre til rørskader.

 Kjør vannpumpen til alt vann er ute av systemet.

Tøm berederen for å unngå frostskader. Dette kan kreve at du åpner spesielle tappekraner.

Sørg for at både gråvannstanken og septiktanken er helt tomme.

Hell frostvæske i vannlåser for å forhindre at vannet fryser.

Fuktbeskyttelse

Sørg for at bobilen har god ventilasjon selv under lagring. Bruk gjerne luftavfuktere eller fuktposer for å hindre fukt- og muggdannelse.

 Kontroller takluker og vinduer. Sørg for at alle tetningslister er i god stand, og at ingen vann kan trenge inn.

Elektrisk system

Hvis bilen er lagret utendørs, er det ikke nødvendig å skure av solcellepanelene. Dersom bobilen står innendørs uten lading, anbefaler vi å koble fra batteriene. Det kan være en fordel å vedlikeholdslade batteriene når bobilen er lagret, dersom det er mulig.

Gassystem

Når bobilen ikke er i bruk må du koble fra gassen. Når bobilen skal tas i bruk er det viktig å brenne systemet fri for luft via kokebluss.

Rengjøring

Rengjør hele bobilen, inkludert kjøkken, bad og oppbevaringsrom. Tøm kjøleskapet og la døren stå åpen for å unngå dårlig lukt.

Vask bobilens eksteriør, inkludert taket. Fjern eventuelt smuss og skitt, som kan føre til skader på lakk og tetningslister.

Deksel og dekk

Følg fabrikkens anbefalinger. 

Motor og drivstoff

Hvis du skal lagre bobilen i lang tid, er det en god idé å fylle drivstofftanken for å forhindre kondens. Du kan også tilsette drivstofftilsetning for å beskytte motoren.

Hvis det er lenge siden siste oljeskift, kan det være lurt å gjøre dette før vinterlagring.

Hvis du har tilgang til strøm, kan det være lurt å bruke en frostvakt eller varmeovn for å holde temperaturen over frysepunktet inne i bobilen, spesielt hvis den lagres på et sted med svært kalde vintre. NB!
Mus liker seg best i varmen på vinteren, kan være lurt å sikre at du ikke får inntrengere.

  Smør dørhengsler og låser med silikon- eller teflonspray for å hindre at de fryser eller ruster.

Hvis du skal bruke bobilen om vinteren. Vurder ekstra isolasjon på vinduer og dører. Mange bobiler har. Sørg for at bobilen er utstyrt med vinterdekk hvis du skal bruke den på vinterføre. De fleste av våre modeller har Vinterpakke og sikrer en lun og god bobil på de kaldeste dagene.

Lettere vekt, større kapasitet. Kontroll vi APP. Varierer fra merke til merke. 

Litiumbatterier har blitt populære på grunn av sin høye energitetthet og lang levetid, men de har også noen ulemper:

Høyere kostnad: Litiumbatterier er generelt dyrere enn tradisjonelle blybatterier. Dette kan være en betydelig investering, spesielt for bruk i bobiler eller campingvogn.

Ladeutstyr: I noen tilfeller kan det være nødvendig å bytte ut laderen for å bruke litiumbatterier. Dette kan medføre ekstra kostnader, ettersom laderen må være kompatibel med litiumteknologi for å sikre riktig lading og for å unngå skader på batteriet.

Temperaturfølsomhet: Litiumbatterier kan være følsomme for ekstremt varme eller kalde temperaturer, noe som kan påvirke ytelsen og levetiden.

Sikkerhet: Selv om litiumbatterier er generelt trygge, er det en risiko for brann eller eksplosjon hvis de blir overopphetet eller skadet.

Resirkulering: Resirkulering av litiumbatterier er mer komplisert enn for tradisjonelle blybatterier, noe som kan være en ulempe for miljøbevisste forbrukere.

 

Hvor stor nyttelast en bobil bør ha, avhenger av dine behov og hvordan du planlegger å bruke den. Nyttelast refererer til vekten av alt du kan laste inn i bobilen, inkludert passasjerer, bagasje, utstyr, vann, gass og drivstoff. Her er noen generelle anbefalinger:

Minimum nyttelast

   – For et par som reiser uten mye ekstra utstyr, bør en nyttelast på minst 300–400 kg være tilstrekkelig. Dette dekker det grunnleggende som bagasje, mat, klær og noen få nødvendige ting.

Familie på tur

   – Hvis du reiser med flere personer (f.eks. en familie på 4), bør du se etter en nyttelast på 500–600 kg eller mer, for å sikre at du har plass til alles bagasje, mat, drikke, leker, sykler osv.

Langturer eller med mye utstyr

   – Hvis du planlegger lengre reiser eller trenger å ta med deg mye utstyr som sykler, sportsutstyr, campingmøbler osv., kan det være behov for en nyttelast på 700–1000 kg eller mer.

Det er viktig å ta hensyn til at vann, gass og drivstoff også regnes som nyttelast. For eksempel kan en full vanntank og gassflasker alene veie opp mot 100–150 kg, og passasjerene må også tas med i beregningen.

Når du vurderer en bobil, sjekk både totalvekten og nyttelasten for å sikre at du har nok kapasitet til å reise komfortabelt med alt utstyret du trenger.

Hvor ofte du bør ha service på en bobil, avhenger av produsentens anbefalinger og hvor mye du bruker bobilen. Generelt sett bør du følge disse retningslinjene:

Årlig service og generelt vedlikehold:

Det er anbefalt en årlig oljeservice på bobilen og en stor service annen hvert år. 

Det anbefales trykktest av gassanlegget hvert fjerde år. Service på varmesystem og kjøleskap følg fabrikkens anvisning.

Fuktkontroll/tettehetskontroll

Det er viktig å gjennomføre tettehetskontroll i henhold til anbefalingene i garantiheftet for å opprettholde garantien.

Følg alltid fabrikkens anbefalinger om service og vedlikehold. 

Med førerkort klasse B kan du i utgangspunktet kjøre kjøretøy med en tillatt totalvekt på opptil 3500 kg (3,5 tonn). Dette inkluderer de fleste personbiler, samt noen mindre bobiler som holder seg innenfor denne vektgrensen.

Det finnes imidlertid en utvidelse av klasse B som kalles B96, som gjør det mulig å kjøre kjøretøy og tilhenger med en samlet tillatt totalvekt på opptil 425o kg. Dette kan være relevant hvis du ønsker å kjøre en bobil med tilhenger.

Hvis du ønsker å kjøre større bobiler med en tillatt totalvekt over 3500 kg, må du ha førerkort klasse C1 (lett lastebil), som tillater kjøring av kjøretøy med en totalvekt på opptil 7500 kg.